✅ Fri frakt över 1200kr

Betala senare med Klarna!

Optimera din kantlistmaskin: En guide till IGM BR500 Kantlistmaskin

Inledning

IGM BR500 Portabel Kantlimmare är oumbärliga verktyg för små och medelstora träverkstäder eller yrkesarbeten. De är idealiska för installationer och gör det möjligt att band kant på böjda eller vinklade bitar med en +/- 15° kant. Men hur ställer man in dem korrekt? Denna guide kommer att visa dig hur.

Rätt Temperaturinställning

Temperaturen rekommenderas att ställas in på 140 °C, så att limmet är redo för bandning på cirka 4-5 minuter. Om du arbetar i en kall miljö kan du öka temperaturen till 150 °C. Men se till att inte överstiga den rekommenderade temperaturen, eftersom överhettat lim kan förlora sin styrka.

Inmatningsbandets Guide

Använd skalan på inmatningsguidens vänstra sida för att korrekt ställa in höjden. Nu är din inmatningsguide korrekt inställd och bör inte lyfta eller bromsa matningsprocessen.

Vilket Lim Ska Jag Använda?

Det är nödvändigt att använda lågsmältande IGM-lim för att säkra kantlistmaskinens korrekta funktion. Undvik att använda liknande smältlim, eftersom deras smältpunkt kan skilja sig och skada matningssystemet.

Justering av Limapplicering

Om kantlistmaskinen är korrekt inställd, bör limmet appliceras längs hela kantens bredd i ett kontinuerligt lager utan överflöd. Om limmet inte är jämnt fördelat längs bandets bredd, måste du justera tryckkontrollen.

Rätt Användning av Hörnguiden

Om du limmar i ett hörn, måste du använda hörnguiden som medföljer IGM BR500. Du kan bara band kant från höger till vänster, så se till att först applicera band på hörnets vänstra sida och sedan på höger sida efter att ha vänt arbetsstycket.

Vikten av att Använda en Bandhållare

För att säkra bandets korrekta matning rekommenderar vi att använda 142-BC25 bandhållare. När du bandar faner är hållaren i princip nödvändig, eftersom faneret skulle brytas utan ordentligt stöd.

När Ska Kantlistmaskinen Fästas på ett Bord?

Arbetsbordet för IGM BR500 är praktiskt när du bandar mindre arbetsstycken. Med en kantlistmaskin som är säkrad i arbetsbordet kan du också band tunna kanter eller böjda bitar med mycket mer precision än när den är handhållen.

Slutsats

Att förstå hur man korrekt ställer in och använder en IGM BR500 Portabel Kantlimmare kan göra ditt arbete mer effektivt och resultatet mer professionellt. Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkerställa att din kantlistmaskin fungerar optimalt och ger dig de resultat du behöver.

Lägg till din rubriktext här

Gratis frakt

På alla order över 1200kr!

LEVERANSTID

6-7 Arbetsdagar på lagervaror

Garanti

På maskiner & verktyg!

100% Säker kassa

med Dintero. Betala med Klarna!

Vi använder oss utav cookies för användarvänlighet och funktionalitet på sidan. 

Läs mer om detta i vår Cookie Policy